Tojota ponovo u dobitku

Bez autora
May 11 2010

Tojota (Toyota) je u poslednjem kvartalu ponovo uplovila u dobre poslovne vode. Najveći svetski proizvođač automobila smanjio je troškove i uključio se oporavak prodaje, istovemeno vodeći bitku za spasavanje svog narušenog ugleda.Tojota je u razdoblju januar-mart zaradila čistih 112 milijardi jena (1,2 milijardu dolara) za razliku od gubitka 766 milijardi jena u istom kvartalu prošle godine. Kompanija očekuje još bolje rezulate za celu poslovnu godinu, sa skokom profita od 48 procenata na 310 milijardi jena (3,3 milijarde dolara).

Tojota ponovo u dobitkuTojota (Toyota) je u poslednjem kvartalu ponovo uplovila u dobre poslovne vode.

Najveći svetski proizvođač automobila smanjio je troškove i uključio se oporavak prodaje, istovemeno vodeći bitku za spasavanje svog narušenog ugleda.

Tojota je danas saopštila da je u razdoblju januar-mart zaradila čistih 112 milijardi jena (1,2 milijardu dolara) za razliku od gubitka 766 milijardi jena u istom kvartalu prošle godine.

Kompanija očekuje još bolje rezulate za celu poslovnu godinu, sa skokom profita od 48 procenata na 310 milijardi jena (3,3 milijarde dolara).

Da li će kompanija nastaviti svoj oporavak delom zavisi od spasavanja ugleda posle povlačenja više od osam miliona vozila širom sveta zbog grešaka na pedalama za gas, podnim prostirkama i kompjuterskim uređajima za kočenje.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik